Louis van Loon was zoon van Hendrik Maurits van Loon en Louise Borski. Toen Louis van Loon in het huwelijk trad met Adele Tachard (1804 – 1937) bouwde hij de buitenplaats La Forêt op het aangrenzende gedeelte van het landgoed Hydepark  (het buitenhuis van zijn ouders: Hendrik Maurits van Loon en Louise Borski).

La Forêt Doorn

 

 

 

 

 

 

 

La Forêt werd gebouwd in 1890 als een grote villa, en werd bij de geboorte van elk kind met een vleugel uitgebreid.  Adele Tachard was geboren in de Elsas en vermoedelijk is dit de reden geweest voor de Franse stijl. Op het hoogtepunt bestond het huishouden van La Foret uit 50 man personeel. La Forêt was beroemd om de stallen, waar op het hoogtepunt 22 boxen bezet waren. De statiekoets van Louis van Loon is momenteel nog te bezichtigen in het Rijtuigenmuseum in Leek.

Louis van Loon

Adèle van Loon - Tachard

 

 

 

 

 

 

 

La Forêt werd in de oorlog ingenomen door de Duitsers en fungeerde als gevangenis voor Nederlandse soldaten. In het bos hadden de Duitsers een munitiedepot, dat door de Engelsen werd gebombardeerd. De ontploffing van een van deze munitiedepots veroorzaakte veel schade aan het huis zelf. Na dit bombardement ontbrak een gedeelte van het dak van het huis. Na de oorlog werd een deel van het landgoed La Forêt verkocht aan de gemeente Doorn voor de aanleg van een begraafplaats. In 1963 werd het huis en het landgoed verkocht aan het blindeninstituut Barthimeus en in 1964 werd het huis afgebroken.

La Forêt

 

 

Luchtfoto La Forêt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Forêt